Sportieveling

Een hoorapparaat voor een sportieveling vraagt een aantal eigenschappen om hier optimaal aan te voldoen. Voldoende stof- en waterafstotend en een super goede windruisonderdrukking zijn essentieel. De beste keuzes zetten wij hieronder op een rij. 

1 - 4 van 4 hoorapparaten
 • #1

  De Phonak Audeo Lumity Life staat bovenaanin deze lijst omdat het als enige hoorapparaat meer vochtbestendig is dan de IP68 normering. Daarnaast beschikt het apparaat over bewegingssensoren en activiteitentrackers. Ook beschikt het apparaat over uitstekende windruisonderdrukking waardoor u zelfs met hardlopen of fietsen minder last hebt van storende windruis.

  De Phonak Audeo Lumity Life staat bovenaanin deze lijst omda

  t het als enige hoorapparaat meer vochtbestendig is dan de IP68 normering. Daarnaast beschikt het apparaat over bewegingssensoren en activiteitentrackers. Ook beschikt het apparaat over uitstekende windruisonderdrukking waardoor u zelfs met hardlopen of fietsen minder last hebt van storende windruis.

       
  nog geen review
 • #2
  Signia Pure Charge&Go IX 7 Incl. Lader
  2.245,00
  per stuk

  De uitgebreide Signia My Wellbeing App gecombineerd met goede waterdichtheid, uitstekende windruisonderdrukking en bewegingssensoren zorgen ervoor dat de Signia Pure Charge&go IX 7 een plek in deze lijst krijgt.

  De uitgebreide Signia My Wellbeing App gecombineerd met goed

  e waterdichtheid, uitstekende windruisonderdrukking en bewegingssensoren zorgen ervoor dat de Signia Pure Charge&go IX 7 een plek in deze lijst krijgt.

       
  9.6 / 8 reviews
 • #3
  Phonak Audéo Fit P90 - Oplaadbaar Incl. Lader
  2.445,00
  per stuk

  De Phonak Audéo Fit is weliswaar minder waterdicht dan de Phonak Lumity L90 Life. Dit is het enige hoorapparaat met een werkende hartslagmonitor! Dit geeft nog meer inzicht in je sportieve prestaties. Tevens beschikt het apparaat over een app met uitgebreide gezondheidsfuncties zoals een stappenteller, is de hartslagmonitor ook aan andere apps te koppelen. Daarnaast heeft het een goede windruisonderdrukking, zodat u ook tijdens het fietsen en hardlopen minder last van windruis ervaart.

  De Phonak Audéo Fit is weliswaar minder waterdicht da

  n de Phonak Lumity L90 Life. Dit is het enige hoorapparaat met een werkende hartslagmonitor! Dit geeft nog meer inzicht in je sportieve prestaties. Tevens beschikt het apparaat over een app met uitgebreide gezondheidsfuncties zoals een stappenteller, is de hartslagmonitor ook aan andere apps te koppelen. Daarnaast heeft het een goede windruisonderdrukking, zodat u ook tijdens het fietsen en hardlopen minder last van windruis ervaart.

       
  nog geen review
 • #4
  Starkey Evolv AI 2400 RIC R - Oplaadbaar Incl. Lader
  2.295,00
  per stuk

  De Starkey Evolv AI is geschikt voor u als sportieveling, omdat dit hoorapparaat in combinatie met de app veel data voor u kan meten en bijhouden. Zo beschikt het apparaat over een stappenteller en meet het andere fysieke activiteit. Ook wordt de mentale activiteit gemeten en dit alles is terug te lezen in app. Het is zelfs mogelijk om de vaste momenten wanneer u bijvoorbeeld gaat sporten in te stellen, zodat u op een specifieke tijd een melding ontvangt. Hierdoor heeft dit hoorapparaat zijn plaats in de lijst voor sportievelingen verdient.

  De Starkey Evolv AI is geschikt voor u als sportieveling, om

  dat dit hoorapparaat in combinatie met de app veel data voor u kan meten en bijhouden. Zo beschikt het apparaat over een stappenteller en meet het andere fysieke activiteit. Ook wordt de mentale activiteit gemeten en dit alles is terug te lezen in app. Het is zelfs mogelijk om de vaste momenten wanneer u bijvoorbeeld gaat sporten in te stellen, zodat u op een specifieke tijd een melding ontvangt. Hierdoor heeft dit hoorapparaat zijn plaats in de lijst voor sportievelingen verdient.

       
  nog geen review

Een hoorapparaat voor een sportieveling vraagt een aantal eigenschappen om hier optimaal aan te voldoen. Allereerst moet een hoorapparaat bestand zijn tegen veelvragende situaties. Primair vraagt dit om minimaal een IP-68 normering wat de bestandheid tegen vocht en stof aangeeft, en eventueel zelfs nog waterdichter dan dit. Daarnaast is het prettig dat het hoorapparaat weinig last heeft van windruis als je in beweging bent., of zelfs met fietsen heb je hier normaliter nog sneller last van. Een Hartslagmonitor en/of gezondheidsapps maken een hoorapparaat voor de sportieveling helemaal af!

IP-68 waarbij IP staat voor Ingress Protection, oftwel de waarde voor bescherming tegen binnendringen, en hierbij is 68 de hoogste waarde. De 6 is de waarde tegen binnendringen van stof, en de 8 staat voor de waarde tegen vocht. Let wel, dit is de bescherming tegen water, transpiratievocht heeft vaak een agressievere werking.

Bij windruisonderdrukking wordt de versterking van wind gereduceerd en weg gefilterd. Hierbij wordt soms het geluid van de andere zijde meegenomen om maar zo min mogelijk effect hiervan te ervaren. Windruis kan namelijk de microfoon ‘lamleggen’ waardoor verstaanbaarheid wegvalt. Dit blijft een lastig fenomeen. Naast digitale onderdrukking zien we dat het ene omhuizing beter werkt dan de andere omhuizing van het hoorapparaat tegen windruis.