Muziekliefhebbers

De meeste hoorapparaten hebben een programma voor muziek, maar welke blinken nou uit? Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste hoorapparaten voor muziek, gebaseerd op specifieke features en ervaringen van klanten en audiciens.

1 - 3 van 3 hoorapparaten
 • #1
  Bernafon Alpha 9 miniRITE T R - Oplaadbaar Incl. Lader
  2.245,00
  per stuk

  Bernafon heeft in samenwerking met Oticon en Harman-Kardon zijn focus volledig op muziek gericht. De combinatie van het speciale muziek programma ‘music expierience’ , de 10kHz bandbreedte (Warmte in muziek komt met name door de boventonen in het gebied tussen de 8kHz en 10kHz) en de gedeeltelijk analoge geluidsaanpassing maken dit hoorapparaat de absolute nummer 1 voor muziekliefhebbers.

  Bernafon heeft in samenwerking met Oticon en Harman-Kardon z

  ijn focus volledig op muziek gericht. De combinatie van het speciale muziek programma ‘music expierience’ , de 10kHz bandbreedte (Warmte in muziek komt met name door de boventonen in het gebied tussen de 8kHz en 10kHz) en de gedeeltelijk analoge geluidsaanpassing maken dit hoorapparaat de absolute nummer 1 voor muziekliefhebbers.

       
  8 / 1 reviews
 • #2
  Oticon Real 1 miniRITE R - Oplaadbaar Incl. Lader
  2.295,00
  per stuk

  Oticon heeft in samenwerking met Bernafon en Harman-Kardon het ‘mymusic’ muziekprogramma ontwikkeld waarbij specifiek is gekeken naar de weergave van muziek en hoe dit zo optimaal mogelijk weergegeven kan worden. Dit zorgt voor een warme en kristal heldere muziekbeleving! Tevens is de 10kHz bandbreedte hierbij essentieel doordat warmte in muziek met name wordt weergegeven in het frequentiegebied tussen 8 en 10 kHz. Hierdoor heeft de Oticon Real 1 een hele warme muziekbeleving.

  Oticon heeft in samenwerking met Bernafon en Harman-Kardon h

  et ‘mymusic’ muziekprogramma ontwikkeld waarbij specifiek is gekeken naar de weergave van muziek en hoe dit zo optimaal mogelijk weergegeven kan worden. Dit zorgt voor een warme en kristal heldere muziekbeleving! Tevens is de 10kHz bandbreedte hierbij essentieel doordat warmte in muziek met name wordt weergegeven in het frequentiegebied tussen 8 en 10 kHz. Hierdoor heeft de Oticon Real 1 een hele warme muziekbeleving.

       
  9.4 / 72 reviews
 • #3
  Signia Pure Charge&Go IX 7 Incl. Lader
  2.245,00
  per stuk

  De Signia Pure Charge&Go IX 7 heeft een speciale signaalverwerkingstechniek, waardoor spraak en geluid snel wordt verwerkt en beide hoorapparaten altijd synchroom lopen. Beide hoorapparaten ontvangen exact hetzelfde geluid op exact hetzelfde moment. Dit draagt onder anderen bij aan een fijne muziekbeleving. Het muziekprogramma biedt veel variatie in volume en heeft een dynamisch bereik tot wel 117 dB!

  De Signia Pure Charge&Go IX 7 heeft een speciale signaal

  verwerkingstechniek, waardoor spraak en geluid snel wordt verwerkt en beide hoorapparaten altijd synchroom lopen. Beide hoorapparaten ontvangen exact hetzelfde geluid op exact hetzelfde moment. Dit draagt onder anderen bij aan een fijne muziekbeleving. Het muziekprogramma biedt veel variatie in volume en heeft een dynamisch bereik tot wel 117 dB!

       
  9.6 / 8 reviews

Softwarematig is een ‘muziekrekenregel’ belangrijk. Oticon en Bernafon gebruiken bijvoorbeeld een rekenregel welke samen met Harman-Kardon is ontwikkeld. Hieruit is naar voren gekomen dat de warmte in muziek komt uit de hogere boventonen, en in het bijzonder tussen de 8kHz en 10kHz. Daarnaast is Lage compressie essentieel in het middengebied (rond 1,5Khz). Ook worden er meer Bass tonen toegevoegd.

Hardware-matig Is een bandbreedte van 10kHz erg belangrijk om het geluid goed weer te geven. Uiteraard is het ook belangrijk dat de speaker daar mee om kan gaan (voldoende dynamisch bereik). Een te lichte luidspreker loopt vast bij harde geluiden, een te zware luidsprekers heeft een kleiner frequentiebereik. Daarnaast geeft een nieuwere chip een betere muziekweergave.

Van oudsher was de opvatting dat Bass-tonen zorgen voor warmte in geluid en muziek. Echter is er na recente onderzoeken een nieuw beeld ontstaan.

Als er gekeken wordt naar de geluidsweergave van muziekinstrumenten zien we dat met name de ‘boventonen’ (hogere harmonische) zorgen voor warmte in de muziek. Dit maakt het daarom ook erg belangrijk deze ook extra te versterken, ook al zou men deze tonen niet direct zelf waar kunnen nemen. Daarbij is het erg belangrijk dat een hoorapparaat ook voldoende bandbreedte heeft om deze tonen ook aan te kunnen bieden. 10kHz bandbreedte zorgt ervoor dat het mogelijk is om dit aan te kunnen bieden. Uit de onderzoeken komt verder dat compressie (het meer versterken van zachte geluiden t.o.v. harde geluiden waardoor het geluid als het ware in elkaar gedrukt wordt) een negatief effect heeft op het geluid, met name in het middengebied rond 1,5kHz. Ook de voldoende versterking van lage tonen is belangrijk.

Het type luidsprekertje is ook erg van belang. Waarbij de bandbreedte erg belangrijk is, geldt dat ook voor het dynamisch bereik. Muziek is hard en zacht, hoog en laag. En allemaal van belang.

Een te lichte luidspreker zorgt ervoor dat het geluid te snel het ‘plafond raakt’ (stel je voor dat je in een ruimte loopt met een te laag plafond), dat heeft een nadelig effect op het geluid. Een te sterke luidspreker heeft vaak een kleinere bandbreedte waardoor de hoge tonen (en dus de warmte) ook niet goed weergegeven kunnen worden.