Consumentenreview Oticon Ruby 2

Consumentenreview Oticon Ruby 2

In deze consumtenreview vertelt Janneke van HoorStyle haar persoonlijke ervaring met de Oticon Ruby 2 hoorapparaten. Janneke heeft de hoortoestellen twee maanden uitgeprobeerd.

Kwaliteit

"Oticon richt zich op het produceren van zo optimaal mogelijk geluid en wanneer de audicien bij je langs komt, merk je eigenlijk al direct verschil."

Op de website van Oticon staan verschillende video's over deze ontwikkelde techniek. Tijdens de proefperiode zijn de hoorapparaten twee keer afgesteld, op afstand (online). Het online afstellen gebeurt via een bepaalde app waarmee je contact maakt met de audicien, middels een videogesprek. In dit gesprek kan de audicien het hoorapparaat op de behoeftes instellen.

Janneke heeft het hoorapparaat getest in verschillende dagelijkse omgevingen, zoals de speeltuin, supermarkt en vergaderingen. Over het geluid is Janneke tevreden. Er is wel verschil te merken met hoorapparaten uit een hogere klasse. Soms kon het hoorapparaat in verschillende siutaties kraken of tijdens het fietsen dat de windruis niet volledig onderdrukt werd. Het hoorapparaat is meer geschikt voor mensen die in minder uitdagende luistersituaties komen.

"Een betaalbaar toestel en optimaal gebruik maken van verschillende accessoires en mogelijkheden die je vaak alleen maar vind bij hoortoestellen uit het duurdere segment. En een gebruiksvriendelijke app, dan zou ik dit toestel zeker uitproberen."

Connectiviteit

"Het verraste mij dat het hoorapparaat grotendeels vergoedt wordt, maar toch gebruik kunt maken van alle accessoires en mogelijkheden die door Oticon aangeboden worden."

De hoorapparaten kunnen verbonden worden met een TV-adapter, microfoon en een speciale adapter voor het streamen naar vrijwel alle telefoons. De hoorapparaten kunnen direct verbonden worden met de nieuwste telefoons. Niet ondersteunende mobiele apparaten kunnen met behulp van de Oticon Connectclip verbonden worden.

Daarnaast zijn de Ruby 2 hoorapparaten oplaadbaar. De batterij is binnen 3 uur volledig opgeladen met de bijbehorende oplader. Of kies voor een snelle oplaadbeurt van 30 minuten, wat zorgt voor een batterijcapacitiet van 6 uur. De oplader is niet draadloos te gebruiken en functioneert alleen via netstroom. Mocht je benieuwd zijn hoeveel batterij de hoorapparaten nog hebben, dan het batterijpercentage via de Oticon App bekeken worden.

"De Oticon App is makkelijk in gebruik. Er kunnen menu's worden ingesteld op basis van je wensen en behoefte. Ook kun je met de app de hoortoestellen terugvinden, wanneer je ze verloren bent."

Janneke Roozen beheert haar eigen website: www.hoorstyle.nl, waarin zij schrijft over verschillende dingen in haar leven toen ze plotseling slechthorend werd. Neem zeker een kijkje!

Bekijk de review hier op YouTube.

      9.5 uit 6 reviews

Aangenaam & technologisch hoogstaand hoorapparaat

Lees meer

      10.0 uit 4 reviews

Zeer tevreden

Lees meer

      9.5 uit 47 reviews

Goede aangename draagbare gehoorapparaten tegen goede prijs

Lees meer

      9.3 uit 1505 reviews Lees ze allemaal