Nieuw hoorapparaat: Bernafon Alpha XT

Nieuw hoorapparaat: Bernafon Alpha XT

Bernafon Alpha XT

Bernafon heeft het productaanbod uitgebreid met de Bernafon Alpha XT hoorapparaten. Het is de opvolger van de Bernafon Alpha. De woorden "XT" staan voor ‘extended technologies’; ofwel uitgebreidere techniek. De voornaamste verbeteringen zitten hierbij in een nieuwe krachtigere chip wat ruimte vrij maakt voor de nieuwste technologieën: "Hybrid sound care" en de verbeterde "transient noise reduction". Deze technologieën zorgen voor een betere balans en minder compromis tussen optimaal verstaan en comfort. Naast deze nieuwe technologieën beschikt Bernafon Alpha over een nieuwe kleur in het volledig ‘Sand Beige’ en is de nieuwe Bernafon App gelanceerd.

Hybrid Sound Care

Met "Hybrid Sound Care" introduceert Bernafon twee nieuwe innovaties welke zorgen voor een rustiger geluid en een hoger comfort. Dit systeem draait op twee pijlers:

  • Wind Noise Protector: de windruisonderdrukking schakelt de microfoon welke last heeft van windruis uit, waardoor er minder hinder is van windruis en de spraakverstaanbaarheid van goede kwaliteit blijft.
  • Contact Noise Protector: elimineert storende contactgeluiden, zoals het ruisen van het haar over de microfoon of het aanraken van de hoorapparaten.
  • Transient Noise Reduction: reduceert plotselinge impulsgeluiden tot wel 30dB.

De filosofie van Bernafon is gebaseerd op "Hybrid Technology". Bernafon verwerkt geluiden op twee verschillende manieren om hierbij tot het best mogelijke resultaat te komen. Na de verwerking wordt het signaal weer samengevoegd tot een optimaal geheel.

Muziekmodus

Bernafon heeft in zijn ontwikkelingen sterk ingezet op een optimale muziekbeleving. Bij de Bernafon Alpha XT is dit wederom een van de onderscheidende functionaliteiten. Een bandbreedte tot 10kHz zorgt voor een aangenaam warm geluid. Het "Music Expierience-programma" wat samen met Harman-Kardon is ontwikkeld, geeft de meest helderde muziekervaring.

Varianten

De Bernafon Alpha XT wordt geïntroduceerd in drie tech-levels: 9-7-5. De Bernafon Alpha XT 9 is het meest geavanceerde toestel en de Bernafon Alpha XT 5 het instapmodel. De toestellen zijn verkrijgbaar als luidspreker-in-het-oor (LIHO) en als achter-het-oor (AHO). Daarnaast zijn de toestellen zowel oplaadbaar als met een batterij (312) verkrijgbaar. De toestellen zijn verkrijgbaar in 10 kleuren waaronder de nieuwe variant in volledig ‘Sand Beige’. Tevens zijn de oplaadbare toestellen op te laden door middel van de standaard Desk Charger en de draagbare Charger Plus. De "Bernafon Charger Plus" is voorzien van een eigen oplaadbare accu, waarmee de toestellen tot wel 3 keer volledig opgeladen kunnen worden. Handig voor als u vaak onderweg bent.

Bernafon-App

Tegelijkertijd wordt er ook een nieuwe app geïntroduceerd. In deze app zijn er verschillende functies zoals de afstandsbediening en het instellen op afstand gecombineerd (remote fitting). Daarnaast is met name de stabiliteit verbeterd voor een betere verbinding. Ook zitten er handige filmpjes in over hoe u zelfstandig eenvoudig onderhoud kan uitvoeren. U kunt de Bernafon App hieronder downloaden voor Apple en Android:

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen over de Bernafon Alpha XT of de app? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

      9.4 uit 74 reviews

Top service met de glimlach

Lees meer

      10.0 uit 1 reviews

prijs/kwaliteit een toptoestel

Lees meer

      9.9 uit 17 reviews

Zeer goed produkt

Lees meer

      9.4 uit 2013 reviews Lees ze allemaal