Phonak Paradise beschikbaar voor ernstige tot zeer ernstige gehoorverliezen

Phonak Paradise beschikbaar voor ernstige tot zeer ernstige gehoorverliezen

Op vrijdag 26 februari 2021 zal Phonak haar nieuwe achter-het-oor (AHO) hoorapparaten lanceren; Phonak Naida P-UP en de Phonak Naida P-PR. Het is de eerste keer dat Phonak de Paradise-technologie overbrengt naar andere modellen. Beide apparaten zullen beschikbaar zijn in vier tech-levels: P90, P70, P50 en P30, met de P90 als topmodel. De apparaten wijken op het gebied van design niet af van hen voorgangers. Wel zijn de hoorapparaten in afmeting groter dan andere modellen, vanwege het feit dat het AHO-hoorapparaten zijn en de UP-variant beschikt over een 675-batterij.

Phonak Naida P-UP

De Phonak Naida P-UP is geschikt voor de ernstige tot zeer ernstige gehoorverliezen. Het toestel is voorzien van de Paradise-technologie en levert dan ook grotendeels al deze functies net als de eerder geintroduceerde RIC-modellen. De "P" in de naam staat voor Paradise en de letters "UP" voor Ultra Power.

Het Paradise platform biedt interessante mogelijkheden voor de drager. Zo is er een speciale optie dat zich focust om zachte spraak (werkt ook met mondkapje) beter verstaanbaar te maken. Dit noemen ze bij Phonak: "Speech Enhancer". Daarnaast beschikt het hoortoestel over een eigen-ontwikkelde chip van Phonak: "PRISM". Deze chip zorgt ervoor dat alle mogelijke bluetooth apparaten direct met de hoortoestellen kunnen worden verbonden en geluid kunnen streamen. Bij Phonak noemen zij dit "Made for All" (MFA). Uw Android en Apple apparaten kunnen moeiteloos verbonden worden, zonder tussenkomst van een accessoire. Ook het wisselen tussen deze verschillende apparaten zonder het eerst losskoppelen en opnieuw verbinden is erg handig en scheelt tijd en moeite. Toch ontbreken er een aantal functies bij de Naida P-UP ten opzichte van zijn oplaadbare broertje, zoals de tap control en de bewegingssensoren.

Phonak Naida P-PR

De Phonak Naida P-PR is de oplaadbare variant van de nieuwe Naida x Paradise serie. Het toestel is geschikt voor de gemiddelde tot ernstige gehoorverliezen. De letters "PR" staan voor Power Rechargeable. De lithium-ion accu is met de Phonak BTE/RIC charger binnen 3 uur volledig opgeladen en heeft een accuduur van 16 uur bij 4 uur streamen.

De Phonak Naida P-PR heeft eigenlijk alle functies die de Naida P-UP ook heeft, maar dan net een klein beetje meer. De Naida P-PR beschikt over Tap Control. Een functie waarmee de Google Assistent of Siri via de smartphone verbonden kan worden. Middels een enkele tik of dubbele tik kunnen eenvoudig commando's worden gegeven aan het hoortoestel en de digitale assistenten. Daarnaast heeft het toestel ook geïntegreerde bewegingssensoren. Deze sensoren detecteren beweging van de drager en richten vervolgens de microfoons op de kant waar zij spraak detecteren. Op deze manier is de drager op elke situatie voorbereid.

MyPhonak App en accessoires

De MyPhonak App is compatibel met zowel Android als Apple iPhone gebruikers en zijn te downloaden in de Goolge Play Store en Apple App Store. Met de app kan de drager zelfstandig geluidsinstellingen of andere voorkeuren aanpassen. De app geeft de mogelijkheid om deze gegevens te delen met de audicien, zodat de audicien feedback kan geven op deze instellingen. Daarentegen helpt het de audicien ook om tijdens een RemoteCare-sessie (online aanpassen hoortoestellen) bepaalde instellingen beter af te stemmen op de wensen en behoeften van de drager.

Beide Naida Paradise hoorapparaten kunnen verbonden worden met de bekende Phonak hoorapparaataccessoires zoals de TV-Connector of Remote Control. Ook zijn de Roger microfoons compatibel met deze apparaten en kunnen direct gekoppeld worden. Alle mogelijke accessoires zijn terug te vinden bij de specifieke productpagina's. Phonak heeft uitgebracht dat zij in juni 2021 een nieuwe Roger microfoon zullen lanceren. We houden jullie hierover zeker op de hoogte. :)

Wilt u de eerste zijn die deze hoortoestellen kan uitproberen? Neem dan hier contact met ons op.

      9.9 uit 16 reviews

Heel goed op alle gebied, ik ben blij dat ik Oog voor oren gevonden heb.

Lees meer

      9.4 uit 74 reviews

Top service met de glimlach

Lees meer

      10.0 uit 1 reviews

prijs/kwaliteit een toptoestel

Lees meer

      9.4 uit 2009 reviews Lees ze allemaal