Apple brengt software-update voor slechthorenden uit

Apple brengt software-update voor slechthorenden uit

Bellen met MFI-hoorapparaten

De update geeft de mogelijkheid om handsfree te bellen met Made for iPhone (MFI) hoorapparaten. De hoorapparaten en Apple smartphone kunnen met elkaar verbonden worden, via bluetooth. Het geluid van de smartphone wordt bij bellen of FaceTime doorgestuurd naar de hoorapparaten. Het handsfree bellen met hoorapparaten is al langer op de markt. Echter wordt bij de bestaande techniek gebruik gemaakt van de microfoon van de telefoon of een externe microfoon. Bij de nieuwe update wordt de microfoon van het hoorapparaat gebruikt. Het is dan mogelijk om tijdens het bellen de telefoon in de broekzak te doen.

Het is nog onbekend welke hoorapparaten deze nieuwe functies precies ondersteunen. Er wordt verwacht dat de nieuwste hoorapparaten deze functie al ondersteunen.

IPhone herkent uw audiogram

Het is nu mogelijk om een audiogram toe te voegen aan de Apple smartphone. In een audiogram staan de resultaten van de afgenomen gehoortest weergegeven. De Apple iPhone herkent de toegevoegde audiogram en zal zich hierop aanpassen. De smartphone wil op deze manier het best passende geluid aan de gebruiker geven. De oortjes van Apple zullen zachte geluiden versterken. Waardoor de Apple Airpods (draadloze oortjes) steeds meer hoorapparaatfunctionaliteit bieden.

Ondersteuning voor tinnitus

Apple lanceert een manier om achtergrondgeluiden te genereren, zodat de gebruiker minder snel afgeleid raakt, door dagelijkse geluiden en de concentratie bevorderd wordt. Deze achtergrondgeluiden moeten irritatie voorkomen en rust bieden. De geluiden waaruit gekozen kan worden zijn oceaan-, regen- en stromingsgeluiden.

Bron: Apple

      7.5 uit 1 reviews

Aanvaardbaar

Lees meer

      9.7 uit 17 reviews

Zeer goede begeleiding bij de aankoop van een topproduct

Lees meer

      9.6 uit 68 reviews

vlot en vriendelijk

Lees meer

      9.4 uit 2050 reviews Lees ze allemaal