Hoe vervang ik de dome van mijn hoorapparaat?

Bij het gebruiken van een hoorapparaat kan er weleens een onderdeel defect zijn of niet meer optimaal functioneren. Er zijn een drietal onderdelen van het hoorapparaat die u zelf kunt onderhouden en vervangen, zoals de filter, de dome en de luidspreker. Om het u makkelijk te maken, is er per onderdeel een specifiek stappenplan gemaakt, waardoor u eenvoudig de onderdelen kunt vervangen.

De dome is het rubberen dopje van het hoorapparaat. Dit onderdeel zit vast aan het uiteinde van het draadje dat aan het hoorapparaat zit. De dome kan vies worden door de aanmaak van oorsmeer en daardoor zijn functie niet meer optimaal vervullen. U kunt de dome dan reinigen of vervangen. Wij raden u aan om de dome elke 8 weken te vervangen, tenzij de audicien u anders adviseert.
Hoe u de dome van het hoorapparaat kunt vervangen, doet u door het hieronder beschreven stappenplan te volgen:

  1. Pak het hoorapparaat vast bij de luidspreker.
  2. Trek de rubberen dome van de luidspreker af. De dome kan soms stevig vastzitten aan de luidspreker. Wanneer u het hoorapparaat op de juiste manier bij de luidspreker vastpakt, kunt u wat harder aan de dome trekken om deze los te maken. 
  3. Pak de nieuwe rubberen dome uit de verpakking.
  4. Pak het hoortoestel weer vast bij de luidspreker.
  5. Plaats de rubberen dome op de luidspreker.
  6. Druk de rubberen dome goed aan om te controleren of deze goed geplaatst is.
Heeft u al deze stappen doorlopen en ervaart u nog steeds klachten met uw hoortoestel, neem dan gerust contact met ons op!
      7.5 uit 1 reviews

Aanvaardbaar

Lees meer

      9.7 uit 17 reviews

Zeer goede begeleiding bij de aankoop van een topproduct

Lees meer

      9.6 uit 68 reviews

vlot en vriendelijk

Lees meer

      9.4 uit 2050 reviews Lees ze allemaal