Hoe vervang ik de dome van mijn Phonak hoorapparaat?

De dome is het rubberen oorstukje van het hoorapparaat. Dit onderdeel zit vast aan het uiteinde van de slang, die in het oor zit. De dome kan vies worden door de aanmaak van oorsmeer en zijn functie niet meer optimaal vervullen. U kunt de dome dan schoonmaken of vervangen. Wij raden u aan om de dome elke 8 weken te vervangen, tenzij de audicien u anders voorschrijft.

Bekijk de video om zelfstandig de receiver van uw hoorapparaat te vervangen. Hieronder de video staan de stappen uitgeschreven ter ondersteuning van de video.

  1. Pak het Phonak hoorapparaat vast bij het uiteinde van de receiver (slangetje), dat bij het dragen in het oor gaat.
  2. Trek de Phonak dome gecontroleerd van de receiver af.
  3. Plaats de nieuwe Phonak dome op het hoorapparaat. Druk licht aan.
  4. Controleer of de Phonak dome goed bevestigd is, door nog een paar keer rustig aan te drukken.
  5. De Phonak dome is correct vervangen.

Zoals u al heeft gezien zijn er veel verschillende soorten en maten domes vekrijgbaar op Oogvoororen.be. Niet elke dome past namelijk op elke receiver, omdat daar ook verschillende maten in zijn.

De Phonak Domes zijn speciaal gemaakt voor de Phonak hoorapparaten. De domes zijn te onderscheiden in "closed" en "open". De gesloten domes zorgen ervoor dat de gehoorgang volledig wordt afgesloten. De open domes sluiten de gehoorgang minder goed af, waardoor er meer geluid en andere soorten tonen ontvangen kunnen worden. De Phonak domes worden ook ingedeeld in drie verschillende maten; Small, Medium en Large.

Heeft u al deze stappen doorlopen en ervaart u nog steeds klachten met uw hoorapparaat, dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar: 0800 26542 of een e-mail te versturen naar: info@oogvoororen.be

U kunt meer handige video's op ons YouTube kanaal vinden betreft onderhoud, hoortoestelaccessoires en mobiele apps.

      9.1 uit 4 reviews

Zeer treffelijk artikel

Lees meer

      9.4 uit 71 reviews

Zeer tevreden over mijn nieuw gehoor

Lees meer

      9.6 uit 7 reviews

Wil je beter horen dan moet je bij oogvoororen zijn!!

Lees meer

      9.4 uit 1978 reviews Lees ze allemaal