Hoe vervang ik de filter van mijn hoorapparaat?

Bij het gebruiken van een hoorapparaat kan er weleens een onderdeel defect zijn of niet meer optimaal functioneren. Er zijn een drietal onderdelen van het hoorapparaat die u zelf kunt onderhouden en vervangen, zoals de filter, de dome en de luidspreker. Om het u makkelijk te maken, is er per onderdeel een specifiek stappenplan gemaakt, waardoor u eenvoudig de onderdelen kunt vervangen.

Het vervangen van de filter is niet altijd meteen nodig, dit hangt af van de situatie. Wanneer het hoorapparaat niet voldoende versterking geeft of helemaal niet meer werkt, kan het zijn dat de filter vervangen moet worden. Wij raden u aan om de filter elke 8 weken te vervangen, of vaker indien nodig.
Hieronder is een stappenplan beschreven, hoe u zelf de filter van het hoorapparaat vervangt:

  1. Pak het hoorapparaat vast bij de luidspreker.
  2. Trek de rubberen dome van de luidspreker af. De dome kan soms stevig vastzitten aan de luidspreker. Wanneer u het hoorapparaat op de juiste manier bij de luidspreker vastpakt, kunt u wat harder aan de dome trekken om deze los te maken.  
  3. Open een nieuw pak filters en pak er een stokje uit.
  4. Druk met de zwarte punt van het stokje precies in het midden van de filter en trek de filter eruit.
  5. Draai het stokje om en druk de nieuwe filter op de luidspreker.
  6. Pak het hoorapparaat weer vast bij de luidspreker.
  7. Ten slotte drukt u de rubberen dome weer op de luidspreker. Om te controleren of de dome juist geplaatst is kunt u deze stevig aandrukken.

Heeft u al deze stappen doorlopen en ervaart u nog steeds klachten met uw hoortoestel, neem dan gerust contact met ons op!

      9.1 uit 4 reviews

Zeer treffelijk artikel

Lees meer

      9.4 uit 71 reviews

Zeer tevreden over mijn nieuw gehoor

Lees meer

      9.6 uit 7 reviews

Wil je beter horen dan moet je bij oogvoororen zijn!!

Lees meer

      9.4 uit 1978 reviews Lees ze allemaal