Hoe vervang ik de luidspreker van mijn hoorapparaat?

Bij het gebruiken van een hoorapparaat kan er weleens een onderdeel defect zijn of niet meer optimaal functioneren. Er zijn een drietal onderdelen van het hoorapparaat die u zelf kunt onderhouden en vervangen, zoals de filter, de dome en de luidspreker. Om het u makkelijk te maken, is er per onderdeel een specifiek stappenplan gemaakt, waardoor u eenvoudig de onderdelen kunt vervangen.

Wanneer de hoorapparaten niet meer optimaal werken, zoals het niet meer produceren van geluid, kan het zijn dat de filter of de luidspreker aan vervanging toe is. De luidspreker is het draadje dat tussen het hoorapparaat en het rubberen dopje zit.
De luidspreker kunt u vervangen door het hieronder beschreven stappenplan te volgen:

  1. Pak het hoorapparaat. U ziet een draadje lopen vanuit het hoorapparaat naar het rubberen dopje.
  2. Volg het draadje vanuit het rubberen dopje naar het toestel toe.
  3. Draai het hoorapparaat om. Bij sommige hoorapparaat kan het zijn dat het gaatje aan de zijkant zit in plaats van de onderkant.
  4. U ziet een gaatje aan de onderkant of de zijkant, waar u met het bijgeleverde gereedschap in kunt drukken. De slang zal nu wat losser komen te zitten.
  5. De luidspreker kan nu uit het hoorapparaat getrokken worden. 
  6. Pak de nieuwe luidspreker uit de verpakking.
  7. Plaats de nieuwe luidspreker in het hoorapparaat. Controleer daarna of de slang correct geplaatst is in het toestel door er licht aan te trekken.
Let op: Bij Starkey hoorapparaten enkel trekken aan de luidspreker en vervolgens de nieuwe luidspreker terugplaatsen.

Heeft u al deze stappen doorlopen en ervaart u nog steeds klachten met uw hoortoestel, neem dan gerust contact met ons op!

      9.5 uit 3 reviews

Perfect

Lees meer

      9.8 uit 3 reviews
      9.4 uit 72 reviews

Prima toestel

Lees meer

      9.4 uit 1990 reviews Lees ze allemaal