Hoe vervang ik de receiver van mijn Signia of Audio Service hoorapparaat?

Wanneer de hoorapparaten niet meer optimaal werken, zoals het niet meer produceren van geluid, kan het zijn dat de filter of de receiver aan vervanging toe is. De receiver ook wel de luidspreker genoemd, is de slang die tussen het hoorapparaat en het oorstukje zit. De receiver ontvangt het geluid en stuurt dit door naar het gehoor.

Bekijk de video om zelfstandig de receiver van uw hoorapparaat te vervangen. Hieronder staan de stappen uitgeschreven ter ondersteuning van de video.

  1. Pak het Signia hoorapparaat en het bijgeleverde witte stokje vast.
  2. Steek het witte stokje in het gaatje - waar de receiver (slangetje) in het hoorapparaat gaat - en druk deze in. Het klepje van het hoorapparaat komt los.
  3. Trek de Signia receiver uit het hoorapparaat.
  4. Plaats de nieuwe receiver in het hoorapparaat.
  5. Controleer of de nieuwe receiver goed in het hoorapparaat geplaatst is, door er lichtjes aan te trekken.
  6. Druk het klepje dicht. De receiver is nu correct vervangen.

Zoals u misschien al hebt gezien zijn er veel verschillende Signia receivers. Deze receivers verschillen van elkaar in lengte en krachtniveau. Om te voorkomen dat de receivers bij het vervangen met elkaar verwisseld worden zijn de kleuren rood en blauw aan de receivers gegeven; rood staat voor de rechterzijde en blauw voor de linkerzijde.

De lengte van de receivers worden van 0 tot 4 ingedeeld. Deze maten bepalen de lengte van het slangetje dat van het hoorapparaat in het oor loopt. De lengte "0R" is de kortste lengte van de Singia receivers voor het rechteroor. De lengte "4" is de receiver met de langste afmeting.

Als laatste het krachtniveau van de receiver. Deze niveau's worden ingedeeld in vier verschillende categorieën, namelijk S (Small Power), M (Medium power), P (Power) en HP (High Power). De S wordt gebruikt bij een lager gehoorverlies, de M wordt gebruikt bij een gemiddeld gehoorverlies, de P bij een hoog gehoorverlies en de HP bij een zeer hoog gehoorverlies.

Heeft u al deze stappen doorlopen en ervaart u nog steeds klachten met uw hoorapparaat, dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar: 0800 26542 of een e-mail te versturen naar: info@oogvoororen.be.

U kunt meer handige video's op ons YouTube kanaal vinden betreft onderhoud, hoortoestelaccessoires en mobiele apps.

      9.8 uit 2 reviews
      10.0 uit 4 reviews

Een bijzondere ervaring werken met oogvooroor.

Lees meer

      9.8 uit 3 reviews

Meer dan een aanrader !

Lees meer

      9.4 uit 1938 reviews Lees ze allemaal