Inruilacties van hoorapparaten

Regelmatig hebbe we acties waarbij hoorapparaten ingeruild kunnen worden tegen een bepaalde korting. Vaak wordt er ten onrechte van uit gegaan dat wij deze hoorapparaten weer klaar maken voor een verkoop, omdat het medische apparaten zijn mogen wij deze niet opnieuw verkopen. Alle ingeruilde hoorapparaten die bij ons ingeruild worden doneren wij aan een goed doel; Stichting Kind & Oor. Naast deze donaties zetten meerdere audiciens zich ook actief in voor dit doel.

Stichting Kind & Oor
De stichting zet zich in voor slechthorende kinderen in Nepal. In Nepal is een arm land en de gezondheidszorg is slecht ontwikkeld. Zo zijn er nauwelijks huisartsen en ziekenhuis tref je alleen in de grootste steden. In de landelijke gebieden is er nauwelijks kwalitatief goede zorg. Ook bestaat daar niet zoiets als een zorgverzekering, alles moet uit eigen zak betaald worden vanuit een gemiddeld inkomen van zo'n € 60,- per maand. Dat is gewoonweg te weinig voor specialistische zorg.

Stichting Kind & Oor verzorgt de screening van oor- en gehoorproblemen bij kinderen in Nepal. Jaarlijks vertrekken een groep  KNO-artsen, audiologen en audiciens (waaronder die van ons) richting Nepal om daar samen met lokale KNO-artsen en Health Assistants op basisscholen en zogenaamde 'ENT-Camps' kinderen te onderzoeken en te behandelen. Hierbij proberen de Nederlandse specialisten zoveel mogelijk kennis over te brengen op de lokale specialisten zodat deze zorg ook in de toekomst geborgd kan worden.

Uw hoorapparaat krijgt een heel dankbaar tweede leven
Waneer u uw hoorapparaten bij ons inruilt verdienen wij hier dus geen geld aan, deze maken eens per jaar de reis naar Nepal om daar een tweede leven te krijgen. Dit is een zeer dankbaar tweede leven, deze kinderen hadden namelijk anders nooit hoorapparaten verkrijgen.

Regelmatige inruilacties
Omdat wij ons als bedrijf commiteren aan de stichting willen wij ieder jaar een minimaal aantal hoorapparaten kunnen meenemen naar Nepal. Om die reden ziet u enkele keren per jaar een inruilactie in onze nieuwsbrief langskomen. Op die manier weten wij zeker dat er ook daadwerkelijk hoorapparaten ingeruild worden.

Ook zonder inruilactie zijn uw hoorapparaten meer dan welkom
Uiteraard hoeft u niet per se mee te doen aan een inruilactie als u de stichting een warm hart toe draagt. Als u nog een set hoorapparaat heeft liggen die u een ander gunt nemen wij deze met liefde aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een financiele bijdrage te leveren aan de stichting. De giften worden geïnvesteerd wordt in het opzetten van een lokale KNO-polikliniek, mobiele gehoorscreening in de regio, operatieve en medicamenteuze behandelingen en in het opleiden van lokale gezondheidswerkers
 

      9.8 uit 2 reviews
      10.0 uit 4 reviews

Een bijzondere ervaring werken met oogvooroor.

Lees meer

      9.8 uit 3 reviews

Meer dan een aanrader !

Lees meer

      9.4 uit 1938 reviews Lees ze allemaal