Consumentenreview: Signia Pure Charge&Go AX

Consumentenreview: Signia Pure Charge&Go AX

Eerste indruk

"Ik ben er zelf een groot voorstander van om het onzichtbare zichtbaar te maken."

De hoorapparaten zijn zeer compact. Dit komt door de kleine afmeting die de toestellen hebben. De hoortoestellen zijn beschikbaar in drie verschillende gradaties (tech-levels): 3, 5 en 7. Janneke heeft in de video het premium-model uitgeprobeerd; tech-level 7. De hoorapparaten zijn verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. De hoorapparaten in de video hebben de kleur "Pearl White".

Spraakverstaanbaarheid

"Ik let vaak op waar ik mezelf bevindt in een ruimte, om zo alles optimaal te kunnen verstaan. Het blijft ook voor mij altijd een uitdaging om alles goed te kunnen verstaan."

De Signia Pure Charge&Go AX hoorapparaten dempen de achtergrondgeluiden, zodat je jezelf makkelijker kan concentreren op het geluid wat je graag wil horen. Om deze techniek optimaal te testen heeft Janneke een aantal luidruchtige omgevingen opgezocht, zoals het lunchen met vriendinnen in een rumoerig restaurant. Hierbij heeft ze op verschillende plaatsen gezeten om te ondervinden of de zitplaats invloed heeft op het kunnen voeren van gesprekken.

"Tijdens alle situaties in restaurants binnen en buiten heb ik geen last gehad van achtergrondgeluiden. Het is mij wel opgevallen dat de plek in een restaurant wel invloed had tijdens het voeren van gesprekken. Toch bleef de spraakverstaanbaarheid altijd goed."

De vervelende fluitgeluiden die hoorapparaten bij bepaalde bewegingen kunnen produceren, worden bij deze hoorapparaten goed onderdrukt. Bij handelingen, zoals het opdoen van een capuchon of een gesprek voeren in de regen op een druk kruispunt is geen storend fluitgeluid gehoord.

Windruis

De hoorapparaten hebben een windruis-functie. Deze functie moet hevige windgeluiden onderdrukken in sommige situaties waar dat nodig is. Uit de ervaring van Janneke is gebleken dat ze met deze hoorapparaten toch meer last had van windruis ten opzichte van andere hoorapparaten. Dit kwam vooral voor op het strand, in de duinen en soms op de fiets.

"Gelukkig was het niet zo storend dat ik de hoorapparaten uit wilde doen, maar op het strand heb ik het soms wel even gedaan."

Muziek luisteren

Voor de mensen die regelmatig naar muziek luisteren, via de hoorapparaten. Heeft Signia speciale muziekprogramma's ontworpen voor verschillende muziekstijlen. Zo kunnen gebruikers genieten van hun favoriete muziek met een zo goed mogelijk geluid.

"Ik kijk vaak filmpjes via mijn telefoon, maar muziek luisteren doe ik minimaal. Ik geniet tijdens het wandelen liever van omgevingsgeluiden, zoals de fluitende vogels."

Oplaadbaarheid

"Totdat ik deze hoorapparaten kreeg, had ik geen idee dat ik blij kon worden van opladers."

De standaard oplader is een staande oplader. In de video is de Portable Charger gebruikt. Deze oplader is compact en kan eenvoudig meegenomen worden onderweg. De oplader past in ieder tasje, jas- of broekzak. De hoorapparaten worden ook nog eens onderweg opgeladen. Het is mogelijk op het opladen uit te breiden naar een meer geavanceerde oplader; Dry&Clean Charger. Deze oplader reinigt en droogt de hoorapparaten tijdens het opladen. Deze is in afmeting wat groter en zal dan ook niet in alle tasjes, jas- en broekzakken passen.

De accuduur van de hoorapparaten bedraagt 36 uur, inclusief 5 uur streamen.

Connectiviteit en de Signia App

De hoorapparaten kunnen direct gekoppeld worden met Android- en Apple-apparaten. Het direct verbinden naar Android-telefoons is zeer handig, omdat dit vaak niet mogelijk is bij andere hoorapparaten. Het is met deze hoorapparaten mogelijk om te telefoneren. Let op: het is niet mogelijk om met alle Android-apparaten te verbinden. Bekijk hier onderaan de pagina om te zien of uw telefoon geschikt is.

De Signia App beschikt over verschillende handige functies. Eén van die functies is het bekijken van de batterijpercentage. Dit gebeurt aan de hand van piepjes of is af te lezen in percentages op uw telefoon.

"Als slechthorende vind ik de piepjes wel lastig, omdat ik moeite heb om de piepjes goed te kunnen verstaan. Zeker wanneer er sprake is van achtergrondgeluid."

Over het algemeen is de Signia App simpel en makkelijk in gebruik. Je kan verschillende programma's instellen voor bepaalde situaties. Ook het instellen van een focuspunt is mogelijk. Zo kun je handmatig instellen vanuit welke richting je geluid wil ontvangen. Dit komt vooral van pas tijdens het voeren van gesprekken of tijdens het televisie kijken.

"Ik maak er zelf weinig tot geen gebruik van, omdat de hoorapparaten zichzelf al automatisch aanpassen aan elke omgeving waar ik ben."

De app kan de drager ook ondersteunen bij problemen. Dit kan via tekstberichten of videobellen. In een gepland videogesprek kan de audicien direct de hoorapparaten afstellen. Op die manier is een bezoek aan de audicien op locatie niet meer nodig. Daarnaast kan het ook met de Signia Assistant. Een digitaal persoon die door middel van tekstberichten de drager kan helpen bij het zelfstandig oplossen van problemen. Om het probleem op te lossen moeten er wel specifieke vragen worden gesteld.

Accessoires

De meest gebruikte accessoires voor deze hoortoestellen zijn de TV-adapter en de microfoon.

De microfoon is vergelijkbaar aan een externe versterker die ondersteunt in moeilijke luistersituaties, waardoor men beter kan verstaan. De microfoon is ook te gebruiken voor telefoongesprekken. Hierdoor is het niet meer nodig om door de telefoon te praten.

De TV-adapter is een goede toevoeging als je veel televisie kijkt. Het kan een uitdaging zijn om als slechthorende televisie te kijken. Via deze adapter streamt de TV het geluid direct op de hoortoestellen, waardoor je minder inspanning hoeft te leveren.

Conclusie

"De echte uitblinker van dit hoorapparaat is de spraakverstaanbaarheid. Ik was hier zeer benieuwd naar, omdat het verstaan van spraak juist een van de belemmeringen is, die ik dagelijks ervaar. Het verstaan van spraak is met deze hoortoestellen in geen enkele situatie een probleem geweest."

Bekijk de hoorapparaten hier en probeer ze vrijblijvend uit.

      9.4 uit 74 reviews

Top service met de glimlach

Lees meer

      10.0 uit 1 reviews

prijs/kwaliteit een toptoestel

Lees meer

      9.9 uit 17 reviews

Zeer goed produkt

Lees meer

      9.4 uit 2013 reviews Lees ze allemaal