World Hearing Day 2024

World Hearing Day 2024

Op 3 maart 2024 vieren we de Dag van het Gehoor, een dag gewijd aan het vergroten van het bewustzijn rond gehoorverlies en gehoorzorg. Dit jaar staat de dag centraal in het benadrukken van de “Changing Mindsets” om oor- en gehoorzorg voor iedereen werkelijkheid te maken.

Belangrijke doelstellingen

Een van de voornaamste doelstellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het aanpakken van de wijdverbreide misvattingen met betrekking tot oor- en gehoorproblemen in gemeenschappen en het dagelijks leven. Daarnaast blijft meer dan 80% van de behoeften aan oor- en gehoorzorg wereldwijd onvervuld. De WHO schat in dat niet-aangepakt gehoorverlies jaarlijks wereldwijd $ 980 miljard kost. Dit zijn de kosten die worden gemaakt als gevolg van de impact van gehoorverlies zonder toegang tot revalidatie, inclusief productiviteitsverliezen en sociale uitsluiting.

Gehoorproblemen en LEGO

LEGO richt zich steeds meer inclusiviteit en bewustwording, vooral met betrekking tot slechthorendheid in het dagelijks leven. In 2020 introduceerde LEGO voor het eerste een poppetje met een hoorapparaat, wat resulteerde in aanzienlijke publiciteit en meer bewustwording, vooral onder kinderen. Ze toonden hiermee aan dat mensen met gehoorverlies volwaardig kunnen deelnemen aan het dagelijks leven, en dat ze niet anders zijn dan anderen. LEGO zet deze lijn door in 2024 en introduceert nu poppetjes in diverse sets met een Cochlair Implantaat (CI). In tegenstelling tot het hoorapparaat dat eerder op het hoofd werd geprint, is de CI nu geïntegreerd in het haarstukje. Hierdoor is het beter zichtbaar en oogt het esthetisch aantrekkelijker. LEGO maakt hiermee positieve stappen in het vergroten van het bewustzijn rond gehoorproblemen in alle leeftijdscategorieën.

Waar kan ik het vinden?!

U vraagt zich nu ongetwijfeld af in welke sets u deze LEGO-poppetjes kunt vinden. We hebben het voor u uitgezocht:

 • LEGO dierenverzorgster met CI
  • Set: LEGO Minifiguren Serie 25
  • Productnummer: #71045
  • Let op: deze set bestaat uit 12 verschillende poppetjes, en u kunt niet kiezen welke u krijgt. Het is dus een verassing.
 • LEGO-poppetje met CI
  • Set: LEGO Hamburgertruck
  • Productnummer: #60404
 • LEGO-hoofdjes met hoortoestel
  • Productnummers: 3269 en 3769

Giveaway

Ter ere van World Hearing Day hebben wij nog een aantal LEGO-poppetjes en hoofdjes met CI en hoorapparaat beschikbaar. Laat het ons weten als u graag een dierenverzorgster met CI of een hoofdje met hoorapparaat wilt ontvangen. We hebben slechts een beperkte voorraad, dus op is op!

World Hearing Day 2024
      9.4 uit 74 reviews

Top service met de glimlach

Lees meer

      10.0 uit 1 reviews

prijs/kwaliteit een toptoestel

Lees meer

      9.9 uit 17 reviews

Zeer goed produkt

Lees meer

      9.4 uit 2013 reviews Lees ze allemaal