Hoe vervang ik de receiver van mijn Starkey hoorapparaat?

Wanneer de hoorapparaten niet meer optimaal werken, zoals het niet meer produceren van geluid, kan het zijn dat de filter of de receiver aan vervanging toe is. De receiver ook wel de luidspreker genoemd, is de slang die tussen het hoorapparaat en het oorstukje zit. De receiver ontvangt het geluid en stuurt dit door naar het gehoor.

Bekijk de video om zelfstandig de receiver van uw hoorapparaat te vervangen. Hieronder staan de stappen uitgeschreven ter ondersteuning van de video.

  1. Pak het Starkey hoorapparaat vast.
  2. Pak de defecte Starkey receiver - op de plek waar het slangetje in het hoorapparaat gaat - vast en trek deze er gecontroleerd uit.
  3. Plaats de nieuwe Starkey receiver - dezelfde plek als de oude receiver - in het hoorapparaat. Druk de receiver er gecontroleerd in.
  4. Controleer of de nieuwe receiver goed in het hoorapparaat geplaatst is, door er lichtjes aan te trekken.
  5. De Starkey receiver is nu correct vervangen.

Zoals u misschien al hebt gezien zijn er veel verschillende Starkey receivers. Deze receivers verschillen van elkaar in lengte en krachtniveau. Om te voorkomen dat de receivers bij het vervangen met elkaar verwisseld worden zijn de kleuren rood en blauw aan de receivers gegeven; rood staat voor de rechterzijde en blauw voor de linkerzijde.

De lengte van de receivers worden van 1 tot 5 ingedeeld. Deze maten bepalen de lengte van het slangetje dat van het hoorapparaat in het oor loopt. De lengte "1R" is de kortste lengte van de Starkey receivers voor het rechteroor. De lengte "5" is de receiver met de langste afmeting.

Als laatste het krachtniveau van de receiver. Deze niveau's worden ingedeeld in drie verschillende categorieën, namelijk 40dB50dB en 60dB. De 40dB receiver wordt gebruikt bij een lager gehoorverlies, de 50 dB receiver wordt gebruikt bij een gemiddeld gehoorverlies en de 60dB receiver bij een hoog gehoorverlies.

Heeft u al de stappen van de video doorlopen en ervaart u nog steeds klachten met uw hoorapparaat, dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar: 0800 26542 of een e-mail te versturen naar: info@oogvoororen.be.

U kunt meer handige video's op ons YouTube kanaal vinden betreft onderhoud, hoortoestelaccessoires en mobiele apps.

      7.5 uit 1 reviews

Aanvaardbaar

Lees meer

      9.7 uit 17 reviews

Zeer goede begeleiding bij de aankoop van een topproduct

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

vlot en vriendelijk

Lees meer

      9.4 uit 2032 reviews Lees ze allemaal