De nieuwste hoorapparaten nu beschikbaar voor een tegemoetkoming (juni 2022)

De nieuwste hoorapparaten nu beschikbaar voor een tegemoetkoming (juni 2022)

In deze blog leest u alles over de nieuwe hoorapparaten die vanaf 1 juni 2022 beschikbaar zijn voor een tegemoetkoming. Alle hoorapparaten zijn direct beschikbaar bij Oogvoororen.be.

Starkey Evolv AI

De Starkey Evolv AI hoorapparaten zijn met de laatste RIZIV-update beschikbaar voor een tegemoetkoming vanuit de Belgische mutualiteiten. Het is de opvolger van de Starkey Livio (Edge) AI. De Evolv AI productfamilie heeft voor iedere slechthorende een type hoorapparaat. U kunt kiezen uit oplaadbaarheid in het oor of achter het oor. Ook is er keuze voor niet-oplaadbare apparaten met verschillende soorten batterijen wat zorgt voor een andere afmeting of gebruiksduur.

De hoorapparaten draaien op het Starkey Sound platform. Deze techniek is mede gebouwd op de bevindingen vanuit jarenlang onderzoek en wetenschappelijke algoritmes. De technologie maakt gebruik van machine learning. Dit betekent dat het hoorapparaat zichzelf ontwikkelt en verbetert, net zoals onze hersenen. De rumoeronderdrukking en spraakverstaanbaarheid blijft van elke situatie leren. Volgens Starkey onderdrukt de rumoeronderdrukking 40% meer rumoer in vergelijking met de Livio hoorapparaten. Elk uur vinden er 55 miljoen aanpassingen plaatst. Dit alles om de drager in elke situatie de beste geluidskwaliteit te leveren. Bekijk hieronder alle Starkey Evolv AI hoorapparaten:

Signia Insio Charge&Go AX

De Signia Insio Charge&Go AX hoorapparaten zijn de nieuwste in-het-oor-hoorapparaten van Signia. Deze worden voor elke gehoorgang opmaat gemaakt. De pasvorm past exact bij uw gehoorgang wat zorgt voor extra comfort tijdens het dragen. Daarnaast hebben deze apparaten de iF Design Award gewonnen, voor beste hoorapparaat design.

Het technologisch platform wordt ook al gebruikt in andere hoorapparaten van Signia. Dit is wel het eerste in-het-oor-hoorapparaat dat beschikt over de AX-techniek. De focus ligt echt op het leveren van een heldere spraakverstaanbaarheid in rumoerige situaties. Dit gebeurt door middel van Augmented Reality (AR). Uit een onderzoek van Signia is gebleken dat 100% van de deelnemers een uitstekende spraakverstaanbaarheid in hun thuisomgeving ervaarde. Hiervan gaf 25% van de deelnemers aan dat spraakverstaanbaarheid in rumoerige situaties verbeterd is ten opzichte van hun vorige hoorapparaten. Wat deze Signia Insio hoorapparaten nog meer uniek maakt is het opladen ervan. De apparaten kunnen contactloos opgeladen worden in de bijgeleverde oplader. U hoeft dus alleen maar de hoortoestellen in de oplader te leggen en worden dan altijd opgeladen, klaar voor een nieuwe dag. Een volle batterij kan 20 uur lang mee en het duurt maximaal 4 uur om de batterij volledig op te laden. Bekijk hieronder de Signia Insio Charge&Go AX hoorapparaten:

ReSound ONE 77 R

In de vorige RIZIV-update werd de krachtigere variant al geïntroduceerd, namelijk de ReSound ONE 88 R. De ReSound ONE 77 R is ook een oplaadbaar achter-het-oor-hoorapparaat. Dit hoorapparaat kan gedragen worden met een hoortoestel slang (thintube) en dome in tegenstelling tot de ONE 88 R (alleen te dragen met een opmaat gemaakt oorstukje).

De techniek van de ReSound ONE focust op het automatisch aanpassen van elke omgeving voor de drager. Een omgevingsscan zorgt ervoor dat de beste instellingen voor een specifieke situatie ingesteld zijn. Dit levert een goede spraakverstaanbaarheid in alle situaties. Dit zorgt ervoor dat de drager minder inspanning hoeft te leveren om mensen goed te kunnen horen. ReSound heeft daarnaast een speciale techniek ontworpen om in rumoerige situaties beter gesprekken te kunnen voeren met gesprekpartners. Deze techniek noemt men: UltraFocus. Het zorgt ervoor dat het hoorapparaat zich enkel focust op de persoon voor de hoorapparaatdrager. Volgens ReSound geeft de UltraFocus een verbeterde spraakverstaanbaarheid van 30%. Bekijk hieronder de ReSound ONE 77 R hoorapparaten:

Unitron Stride Blu

In deze update van de RIZIV-lijst worden twee varianten van de Unitron Stride Blu geïntroduceerd; een oplaadbare variant en een Ultra-Power (UP) variant. Het UP-hoorapparaat is geschikt voor de zwaarste gehoorverliezen en is iets krachtiger dan het oplaadbare hoorapparaat.

Beide apparaten beschikken over dezelfde techniek. De techniek biedt een 360 graden spraakverstaanbaarheid aan. Het hoorapparaat heeft 7 voorgeprogrammeerde luisteromgevingen waar het zichzelf naar kan aanpassen; voor erg rustige situaties tot complexe situaties met veel lawaai. Deze functies komen het best tot zijn recht in de Unitron Stride Blu B7. Bekijk hieronder de Unitron Stride Blu hoorapparaten:

      7.5 uit 1 reviews

Aanvaardbaar

Lees meer

      9.7 uit 17 reviews

Zeer goede begeleiding bij de aankoop van een topproduct

Lees meer

      9.6 uit 66 reviews

vlot en vriendelijk

Lees meer

      9.4 uit 2032 reviews Lees ze allemaal